FYLLD FARLIGKORV (VEGANSK FALUKORV)
1 vegansk "falukorv", brukar heta middagskorv eller liknande, tinad om frysvara
1 liten gul lök i skivor
senap
ketchup
riven vegansk ost (vi gillar Violife Mature Cheddar bäst)
Skiva korven halvvägs, centimetertjocka skivor. Tryck i lök mellan några av skivorna. Ringla senap och ketchup över och lägg på någon skiva veganost eller två. Grädda i ugn, 200 grader, 20-25 min. Servera med:
POTATISMOS
ett drygt kg potatis
ca 30 g mjölkfritt margarin (Floras blå använder jag)
risdryck
salt
vitpeppar
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka mjuk. Häll av vattnet. Mosa samman potatisen med margarin och så mycket risdryck som behövs för rätt konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Våra barn gillar kokt broccoli väldigt mycket, så rekommenderar att ha det som tillbehör.
Beroende på allergi är denna rätt mer eller mindre allergivänlig. Om man använder Coops vegankorv och Violifes ost blir den åtminstone baljväxt- och spannmålsfri, nötfri, fröfri och vegansk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar