ÖRTBAKAD POTATIS (OCH SQUASH)
ca 1-1½ kg potatis, gärna små
1 squash i halvmånar (vi har odlat en med ljusgrönt skal)
2 dl hackad persilja
1 liten finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 smulat lagerblad
salt efter behag
1-2 msk rapsolja
Skrubba potatisen. Blanda ihop örter, lök, salt och olja och blanda samman med potatisen. Baka/rosta i ugn, ca 175-200 grader, i 40 min eller tills potatisen är mjuk och har fått lite färg. Servera som tillbehör eller ensamrätt med baljväxt- eller quinoasallad till.
Allergivänligt så länge man tål potatis. Tål man INTE potatis, kan man byta ut mot valfri rotfrukt. Lök kan uteslutas om man inte tål det. Oljan kan ersättas av annan olja eller margarin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar