SNYGGASTE SALLADEN - RÖDKÅL, MANGO OCH GRÄSLÖK
1 klyfta finstrimlad rödkål
salt
1 msk limejuice
100 g tärnad mango
finhackad gräslök efter behag
(hackad koriander efter behag)
(1 tsk rostad sesamolja)
(½ msk coconut aminos/soja)
(en knivsudd finriven färsk vitlök)
Knåda rödkålen mjuk med salt och limejuice - syran gör att kålen blir cerise istället för blåröd. Blanda ner övriga ingredienser och låt stå en kvart innan servering.
Så länge man tål ingående ingredienser är denna allergivänlig. Byt lime mot annan syra om du inte tål citrus, byt mango mot annan gul frukt och du inte tål mango, ersätt gräslök med andra örter om du inte tål det. Passar utmärkt till buffé och går att variera i det oändliga beroende på vilka kryddor, örter och frukter man tillsätter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar