De här skorporna är lite lika biscotti, fast förmodligen väldigt mycket mer kompakta i konsistensen. Jag blev så väldigt sugen på skorpor, och att köpa glutenfria är både dyrt och svårt. Det är inte alla affärer som har gluten- OCH vetefria skorpor. Men de här blev riktigt bra. Väldigt enkelt att göra, även om torkningen tar några timmar i ugnen.
GLUTENFRIA KARDEMUMMA-VANILJSKORPOR (liten sats)
2½ dl boveteflingor
1 dryg dl rismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk stötta kardemummakärnor
knappt ½ dl ljus sirap
½-1 dl naturell sojayoghurt
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sirap och sojayoghurt. Knåda ihop till en deg och forma till en ganska tjock rulle. Lägg på bakplåtspapper och platta till litegrann. Grädda i 225 grader i 15-20 min. Ta ut plåten, skär rullen i sneda skivor, och lägg tillbaks dem på plåten med snittytan upp. In i ugnen - stäng av värmen. Öppna luckan efter 10 min, och låt den stå på glänt så att skorporna får eftertorka i några timmar. Förvara i lufttät burk - om det blir några skorpor kvar, vill säga...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar