ENKEL PASTASALLAD, 4 port
makaroner/pasta för 4 personer (1 stor, 1 snart tonåring och 2 lite mindre), välj glutenfri för allergivänlig variant
4 msk vegansk majonnäs
½ tärnat äpple
½ liten rödlök, fint skuren
½ dl rostad lök (glutenfri)
majskorn (förkokta/frysta tinade/på burk)
Koka makaronerna enligt förpackningens anvisningar, kyl i kallt vatten och häll av. Blanda med övriga ingredienser. Fördela i lunchlådor.
TACOSTEKTA KIDNEYBÖNOR MED MAJS
Kidneybönor (lagom mängd för 3-4 pers)
1 förkokt majskolv, skär av kornen i långa "remsor", som delas i mindre bitar.
Rapsolja
Tacokrydda
Blötlägg och koka kidneybönorna, eller använd 1-2 tetror konserverade, som hälls av och sköljs. Jag tycker att det blir bäst med hemkokta bönor, eftersom de konserverade lätt blir mosiga. Låt dem torrsteka i stekpanna på medelvärme ett par minuter (så att lite av vätskan försvinner) innan oljan tillsätts. Stek sedan i 5-10 min, rör om då och då. Blanda ner majsen. Krydda med tacokrydda. Låt svalna lite innan bönorna fördelas i lunchlådorna.
Fyll på lådorna med mer grönsaker, frukt och kanske någon biffrest (som jag hade till den ena) och ta med på utflykten - eller kyl och servera hemma.
Pastasalladen kan lätt göras glutenfri om glutenfri pasta och glutenfri rostad lök används. Kolla majonnäsen, innehåller vanligen senap. Bönorna innehåller såklart baljväxt. Kolla kryddan - den jag använder är nötfri, sojafri, glutenfri, vegan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar