NATURLIGT GLUTENFRIA ÄPPELFRALLOR (UTAN FIBERHUSK), 7-8 st
200 g naturligt glutenfritt mjöl och protein (jag använde ca 20 g risprotein, 15 g solrosfröprotein, 105 g fullkornsrismjöl, 60 g fullkornsmajsmjöl)
10 g pofiber
7 g xanthangummi
10 g jäst
100 g grovrivet äpple
300 g vatten
ca 5 g äppelcidervinäger
Blanda alla torra ingredienser och smulad jäst. Tillsätt äpple, vatten och vinäger och blanda samman till en smidig deg. Klicka ut 7-8 frallor på en bakplåtspappersklädd plåt och låt frallorna jäsa i någon timme eller två. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 20 min. Låt svalna utan bakduk.
Brödet är naturligt glutenfritt, nötfritt, sojafritt, fiberhuskfritt, veganskt. Mjölsorterna bör kunna bytas ut mot andra sorter efter behag. Om du inte tål potatis måste pofiber uteslutas, men eftersom det binder vätska tror jag att vattenmängden behöver minskas till ca 275 g.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar