tisdag 4 mars 2014

Nyttig mjölk-, ägg- och gelatinfri chokladfromage/mousse

Det här receptet snubblade jag först över på Annies Instagram. En stund senare insåg jag att hon hade lagt ut det på sin fantastiska blogg, och jag var förstås ivrig att testa. Även om jag saknade många av ingredienserna blev det helt fantastiskt (även om det kanske inte alls blev som Annies version)! Äntligen ett vettigt alternativ till gelatinstinn fromage/mousse! Dock innehåller ingredienslistan en rad knepiga ingredienser, som inte finns i "det normala" köket. Icke desto mindre - har du tillgång till råvarorna lovar jag dig en upplevelse utöver det vanliga! Jag blev SÅ SUGEN på att testa att göra en moussetårta med denna som fyllning. Fast om du gillar "normal" mousse vet jag inte hur du kommer att reagera...

NYTTIG MJÖLK-, ÄGG- OCH GELATINFRI CHOKLADFROMAGE/MOUSSE, 1 portion
15 g hampaprotein
10 g kakaopulver (Kung Markattas tycker jag bäst om)
10 g kokosmjöl
1 krm xanthangummi
en gnutta vaniljpulver (mald vaniljstång)
1½ dl osötad mandelmjölk
några droppar stevia med chokladsmak
några droppar mandelarom (finns på bakhyllan i vanliga livsmedelsbutiker)

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt mandelmjölk, stevia och mandelarom och rör ihop alltsammans. Späd eventuellt med mer mandelmjölk om du tycker att det blir för tjockt. Klart att servera - som pudding, fromage, mousse, eller topping på något bröd, på gröt eller någonting annat. Spritsar du lite veggogrädde och skivar en banan ovanpå blir det som barndomens chokladpuddingdessert:-).

Tips: Om du beställer från iHerb och det är din första beställning får du rabatt om du använder koden TGG629:-).

2 kommentarer:

  1. Helt klart något som skall provas! Onomnonm!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker jag absolut! Använd xanthangummit till att justera "hårdheten", eller snarare segheten, på moussen.

      Radera