Den här såsen lyckades jag inte fånga på bild innan den var uppäten. Tyvärr! God var den i alla fall, för den försvann i ett nafs, som tillbehör till kokt färskpotatis (utan salt såklart), sallad och biffar på jordnötter, gammalt bröd, en överbliven slatt bönröra, senap, timjan och spiskummin. Ett tips så här i sommartider är att blanda bitar av nektariner i grönsalladen. Blir hur gott som helst!
SÅS PÅ KÖRSBÄRSTOMATER OCH SWEET CHILI
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
400 g körsbärstomater
2 msk sweet chilisås
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad basilika
Fräs lök och vitlök en liten stund. Tillsätt körsbärstomaterna. Lägg på ett lock, sänk värmen och låt puttra på ganska svag värme i 30 min. Rör om då och då. Tomaterna ska bli alldeles sönderkokta. Rör ner sweet chilisås, svartpeppar och basilika. Klart att servera, varm eller kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar