söndag 26 december 2010

Rostade rödbetor, lök och morötter med balsamvinäger och kapris till pasta

Fick du också apelsinmarinerade rödbetor över från julbordet? Vi fick massor... Dessutom var den apelsin jag marinerade dem i inte så god, så om man säger så här: Det fanns andra rätter på julbordet som smakade betydligt bättre. Men, här förfars ingen mat, så rödbetorna åkte in i ugnen tillsammans med lök och morötter samt rikligt med finhackad vitlök i någon timme. Sedan fick de en skvätt balsamvinäger, kapris, en dutt svartpeppar och lite olivolja över sig och en hög pasta under. Tofu till, gärna marinerad eller med örter. Tyvärr glömde jag att fota innan nästan all mat var uppäten...

ROSTADE RÖDBETOR, LÖK OCH MORÖTTER MED BALSAMVINÄGER OCH KAPRIS TILL PASTA
500 g kokta rödbetor (jag använde apelsinmarinerade)
4 gula lökar i klyftor
2 morötter i stavar
1 jättestor finhackad vitlöksklyfta
2 msk kapris
1 msk balsamvinäger
svartpeppar
olivolja
spagetti (glutenfri eller vanlig)
tofu
Lägg rödbetor, lök, morötter och vitlök i en ugnssäker smord form. Rosta i 200 grader, 45-60 min. Koka pastan, låt rinna av och skär tofun i små tärningar. Lägg upp en hög pasta på varje tallrik. Placera det rostade ovanpå, strö över tofu och kapris. Ringla balsamvinäger och olivolja över, och avsluta med några varv på svartpepparkvarnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar