Om det är något jag ogillar att göra, så är det att slänga mat. Därför "återanvänds" de flesta småslattar hos oss. Antingen äter vi rester med massor av små resträtter, eller så åker resterna ner i någon veggobiffsmet, används i brödbak eller i en sås. Ibland lagar jag dubbelt av t.ex. tacofärs för att sedan använda det som blev över i chili-sin-carne, och när jag gör jordnötssmör brukar jag ofta göra smoothie av resterna som inte går att skrapa ur mixerbägaren. Överblivna libabröd kan användas till pizza, och överblivna tortillas till sådana här chips, som går att servera som ett litet snack eller tillbehör. Man kan använda vilka kryddor som helst, men behöver vara lite uppmärksam på hur länge chipsen är i ugnen, då de bränns lätt.
HEMGJORDA TORTILLACHIPS
Överblivna tortillas, skurna eller brutna i mindre bitar
Rapsolja (eller annan vegetabilisk olja)
Kryddor (t.ex. spiskummin, vitlökspulver, lökpulver, timjan eller tacokrydda)
Salt (uteslut om du använder krydda med salt i)
Blanda överblivna tortillas med olja och kryddor. Lägg på bakplåtspapper, varje chips för sig. Grädda i ugn, ca 10 min, 175 grader, eller tills chipsen börjar få LITE färg och är knapriga. Låt svalna innan servering.
Lätt att allergianpassa efter vad man tål, så länge de tortillas man använder är fria från det man INTE tål:-).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar