SNABBA VEGANSKA QUESADILLAS MED SVARTA BÖNOR OCH AVOCADO, 8 st
4 tortillabröd (jag använde fullkornstortillas från Santa Maria)
1 tetra (230 g avrunnen vikt) svarta bönor
1 mogen avocado
1 liten finhackad rödlök
2 msk solrosfrön
2 msk näringsjäst
1-2 tsk spiskummin
1-2 tsk rökt paprikapulver
½-1 tsk vitlökspulver
1 tsk pressad lime
½-1 msk chilisås (justera mängden så att du får fyllningen lagom stark)
1 msk chilipotlemayo (Hellmans, går säkert bra med vanlig mayo + lite mer chilisås)
rapsolja till stekning
Mosa samman avrunna bönor med avocado, lök, näringsjäst, kryddor, chilisås och mayo. Fördela fyllningen på två av tortillabröden och tryck försiktigt de andra två tortillabröden ovanpå (så att det blir två fyllda bröd). Hetta upp en rejäl slatt olja i en stekpanna. Stek ett "dubbelbröd" i taget på medelvärme, ca 2 min per sida. Låt rinna av, dela i fjärdedelar och servera med sallad.
Sojafri, mjölkfri, äggfri, nötfri, vegan. Går att göra glutenfri om man använder glutenfritt tortillabröd (vissa sorter är dock mycket mindre än de bröd jag använde, så om man väljer de sorterna får man ut dubbelt så många men hälften så stora quesadillas). Uteslut solrosfrön om du inte tål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar