GRÖNKÅLSCHIPS (ELLER SVARTKÅLSCHIPS)
ett par nävar grönkål (eller svartkål eller både och)
en skvätt god (raps)olja
salt efter behag
Skölj grönkålen (eller svartkålen) noga och dra av "bladen" från mittnerven (den är hård och träig). Dela bladen i mindre bitar (skär eller dra sönder). Massera in en skvätt olja och salt, lägg alltsammans på ett bakplåtspapper på en plåt i ETT lager. Sätt in i ugnen, 150-175 grader, rör om var 5:e minut och tillaga tills bladen är knapriga eller möjligen liiite mjuka - i så fall kan du eftertorka i avstängd ugn med ugnsluckan på glänt. Vakta noga så att chipsen inte bränns! Låt svalna och förvara sedan torrt fram till servering.
Så länge man tål kålväxter är detta ett allergivänligt recept. Byt rapsolja mot annan olja om du inte tål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar