onsdag 9 juni 2021

Gyllene ugnspotatis

Ett trick för att få ugnspotatisen extra krispig, är att strö polenta eller ströbröd över klyftorna innan de åker in i ugnen. Används majsbaserat strö blir det dessutom extra fin färg på klyftorna. Det går även fint att använda hirsmannagryn om man tål det. Serveras som tillbehör eller snacks med någon dipsås till.

GYLLENE UGNSPOTATIS
Skalad potatis i bitar eller klyftor
Valfria kryddor, t.ex. Örtagårdskrydda, vitlökspulver och salt
Polenta, hirsmannagryn eller ströbröd
Rapsolja (eller annan vegetabilisk olja)

Lägg potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö kryddor, salt, olja och polenta/ströbröd över. Gojsa ihop alltsammans och släng in i ugnen, 225 grader, i 40-60 min beroende på potatissort, storlek, lagringstid m.m. Servera bums med t.ex. sallad och veggobiffar, stekt sojakött eller rostade kikärter och yoghurtsås.

Allergivänligt så länge man tål potatis och väljer kryddor och strö som man tål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar