måndag 1 oktober 2018

Smakrik skördegratäng med morot, zucchini, paprika, pumpa och lite annat smått och gott


Här skulle det ha varit en snygg bild på en god gratäng som jag gjorde härom veckan. Men det är det inte, för gratängen åts upp innan jag han fotografera den. Så kan det gå med tre halvgriniga barn som kräver uppmärksamhet och mat pronto! De gillade visserligen inte gratängen lika mycket som jag gjorde, så de åt mest mackor... Och brysselkål. Inspirationen kommer från Vegomagasinet, och originalreceptet är det som syns på bilden.

SMAKRIK SKÖRDEGRATÄNG MED MOROT, ZUCCHINI, PAPRIKA; PUMPA OCH LITE ANNAT SMÅTT OCH GOTT 
300 g tärnad butternutpumpa
500 g morötter i korta stavar
1 gul finhackad lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 hackad zucchini
2 hackade röda paprikor
200 g brytbönor i mindre bitar
1 tetra (390 g) hela tomater som jag hade sönder (krossade går utmärkt med andra ord)
1 msk paprikapulver
2 tsk oregano
1 tsk brödkryddor (fänkål, anis, kummin)
½ tsk chiliflingor
250 ml kokosmjölk (jag använde lightvariant)

Lägg allt i en ugnssäker form. Rör ihop ordentligt. Grädda i ugnen, 200 grader, varmluft, i ca 45 min eller tills grönsakerna är mjuka. Servera med sallad, kokt brysselkål (för vi gillar det väldigt mycket), bröd, bakad sötpotatis eller någonting annat du gillar!

Allgergivänlig rätt - anpassa grönsakerna till vad personerna du ska bjuda tål, och byt kryddor efter behov. Glutenfri, nötfri, fröfri sojafri, äggfri, mjölkfri, vegan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar