GLUTENFRIA BULLAR MED HIMMELSK DADEL-KOKOS-KANELFYLLNING, 16 st
350 g glutenfri mjölmix (egen variant: 100 g bovetemjöl, 100 g durramjöl, 50 g majsmjöl, 50 g tapiokastärkelse, 50 g naturellt finkornigt risprotein - jag använder Growing Naturals, allt annat är oätligt)
3 msk kokossocker
3 msk kokossocker
15 g pofiber
½ msk mixade chiafrön (chiafrömjöl)
½ msk fiberhusk
1 tsk xanthangummi
1 tsk nymalen kardemumma
1 tsk äkta kanel
1 krm vaniljpulver
25 g jäst
3½ dl vatten eller lite mer
2 msk kokosolja (med smak)
Fyllning: 10 färska, urkärnade dadlar som mosas och blandas med
1 msk kokosolja
2 tsk mald äkta kanel
½ dl vatten (justera mängden beroende på hur saftiga dadlarna är)
Blanda alla torra ingredienser med smulad jäst. Tillsätt vatten och kokosolja (min var halvflytande) och arbeta ihop till en kladdig deg. Låt jäsa 30 min eller mer. Gör fyllningen. Fördela hälften av deg-smeten i 16 silikonformar med hjälp av två skedar. Klicka fyllningen ovanpå och tryck ut den så att den täcker smeten. Fördela resten av degen övanpå och tryck ut den så att fyllningen täcks. Jäs ca 30 min till. Grädda mitt i ugnen, 200°C i 15-20 min. Låt kallna under bakduk om du orkar vänta så länge...
Bullarna är naturligt glutenfria, sojafria, äggfria, fröfria, vegan. Går att frysa om du inte äter upp alla samma dag.
Bullarna är naturligt glutenfria, sojafria, äggfria, fröfria, vegan. Går att frysa om du inte äter upp alla samma dag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar