Nog för att jag gillar klassisk mat, men ibland är det kul med en liten annorlunda twist på det vanliga. Nu är soppsäsongen, d.v.s. hösten här, och då får jag ibland lite infall och leklust i samband med matlagningen. Den här soppan bjöd jag därför på när mannens kusiner med sina respektive var på besök. Eftersom vi har lite ont om skålar som tål värme serverade jag soppan i koppar, med libabrödchips till och en knäckig rabarberpaj av säsongens sista rabarber som dessert. Uppskattat! Libabrödchipsen kommer i nästa inlägg:-).
POTATIS- OCH PURJOLÖKSSOPPA CROSSOVER-STYLE
1 msk hackad färsk ingefära
1 hackad citrongrässtjälk
olja
Det gröna av 3 stora purjolökar, strimlade
600 g potatis i bitar eller skivor
1 liter vatten
1-2 buljongtärningar
7 kaffirlimeblad
1 burk (400 g) kokosmjölk
Fräs ingefära och citrongräshack i het olja i några sekunder. Tillsätt purjolöken och fräs vidare i någon minut. Blanda ner potatisen och fräs några minuter till. Häll i vatten, buljongtärningar och limeblad. Låt koka upp och sjud sedan tills potatisen är mjuk och lite sönderkokt. Mixa till en slät soppa (fiska upp limebladen först om du kan). Tillsätt kokosmjölken, rör om och servera eller låt koka upp om du vill ha en riktigt varm soppa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar