torsdag 26 december 2019

Allergivänlig frukost-/brunchbuffé till Prinskorvens 2-årsfirande

Alla våra tre barn fyller år inom 5 veckor runt jul. Prinskorven är sist ut, och då är vi rätt trötta på firande. I år tidigarelade vi dessutom kalasandet till Annandag jul, eftersom delar av tjocka släkten skulle åka hem efter julhelgen på eftermiddagen samma dag. Prinskorven är piggast på förmiddagen, så därför blev det ett frukost/brunchkalas. Allt anpassat efter Prinskorvens många allergier. Jag lägger upp recepten lite allteftersom och uppdaterar då länkarna.

ALLERGIVÄNLIG FRUKOST-/BRUNCHBUFFÈ
  • Quinoaflutes skurna i sneda bitar
  • Glutenfria hönökakor
  • Risgrynsgröt kokt på grötris, vatten, rismjölk och smaksatt med vaniljpulver och rivet citronskal
  • Jordgubbs-dadelsås: Upptinade jordgubbar mixade med dadlar och lite vatten
  • Minibananmuffins med hallonglasyr
  • Apelsin-rosmarinkakor
  • Klibbrisbollar
  • Apelsinsallad: Apelsiner i bitar blandade med russin och limejuice
  • Solrosfrösmör (rostade solrosfrön mixade till smör, tillsätt olja om det blir för torrt)
  • Juice
  • Gurka
  • Paprika
  • Vegiar
  • Hemkokt björnbärsmarmelad på egenodlade björnbär
  • Mjölkfritt margarin (Floras blå, det är utan kokos)
Buffën är mjölkfri, äggfri, glutenfri, spannmålsfri, durrafri, hirsfri, baljväxtfri, stenfruktsfri. Innehåller ris, quinoa, majs, citrus, pumpa, solros, jordgubbar m.m. och vegiaren innehåller en del kryddor och tillsatser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar