tisdag 25 februari 2020

Raw vaniljkola - nötfria mumsbollar

Dagen före julafton hade barnen tråååååkigt. Jag satte Lillprins Bus på att göra dadelchokladbollar, vilket han i princip klarar av själv med lite handledning och handkraft när dadlarna ska mosas. Prinskorven ville diska, hans favoritsysselsättning, och själv passade jag på att mixa lite bollar. Så goda blev de! Och så få ingredienser, som alla fungerar för min lilla multiallergiker. Något kletiga dock så nästa gång får jag ha i lite mer solrosfrön. Det är ju länge sedan det var jul nu, men jag hade så många andra recept jag ville publicera, och detta godis är ju gott året runt!

RAW VANILJKOLA - NÖTFRIA MUMSBOLLAR, 1 liten sats
½ dl solrosfrön, mixade till fint mjöl
3 urkärnade färska dadlar
1 liten dutt vaniljpulver

Mixa solrosfröna till fint mjöl. Tillsätt dadlar och vaniljpulver och mixa vidare tills det blir som en deg. Rulla små bollar och lägg åtskilda. Kyl eller mumsa direkt! Försvinnande gott!

Dessa rawbollar är nötfria, glutenfria, sojafria, baljväxtfria, glutenfria, spannmålsfria m.m. De innehåller solrosfrön - kan bytas mot andra frön vid solrosfröallergi (gärna melonfrön, de är också väldigt milda i smaken). Om du tål mandel och kakao är annars det här receptet supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar