PIMPADE SNABBNUDLAR PÅ 10 MINUTER, 1 tonåring
2 pkt snabbnudlar med grönsaks- eller svampsmak
5 dl hett vatten eller så mycket som behövs för att täcka nudlarna
"Pimp", t.ex. några sallads- eller kålblad (dock ej vit- eller rödkål, för hårda)
strimlad morot eller annan strimlad rotfrukt
strimlad gurka eller annan strimlad grönsak som är god rå
1-2 msk torrostade jordnötter eller rostade frön eller nötter, alternativt rostad lök
ev. strimlad tofu, stekt sojakött, stekt svamp etc.
chiliolja efter behag - se tidigare inlägg
sesamolja (rostad) efter behag
ev. lite gräslök eller finhackad purjolök, eller färsk koriander
Lägg nudlarna med en av buljongpåsarna i en gryta tillsammans med några salladsblad (jag hade 5 små blad av pak choi). Häll kokande vatten över. Lägg på ett lock och låt stå medan du strimlar grönsakerna. När nudlarna är mjuka - efter ca 5 min, häll upp dem i en skål. Placera ut pimpet ovanpå. Toppa med chiliolja, sesamolja och strö gärna lite hackad/rostad lök och/eller koriander över. Klart att servera!
Kan allergianpassas - välj snabbrisnudlar för glutenfri variant (kolla dock rostad lök och rostade nötter så att även dessa är glutenfria) och välj pimp och topping efter vad du eller dina gäster tål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar