BONDEN-BLOM-KAKOR, en inte så stor sats
3/4 dl grovhackad mandel
50 g grovhackad mörk blockchoklad (mjölkfri, ICA:s mörka bakchoklad är det, t.ex.)
1 dl socker
2½-3 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 msk sirap
3/4 dl mjölkfritt flytande margarin
rapsolja till lagom konsistens
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap, mjölkfritt margarin och så mycket rapsolja att det blir en inte så smulig deg. Forma till små kulor, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till kakorna med en gaffel eller med handen så att de blir kanske ½ cm tjocka. Grädda i 200 grader, mitt i ugnen i ungefär 10 min. Passa noga så att det inte blir bränt! Låt svalna på galler UTAN bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar