söndag 15 november 2009

Gryta med "Istället för kyckling"

Tidigare under hösten, innan magen hade blivit alltför stor, gick jag på gravid-pilates i Stockholm en kväll i veckan. Hade som vanligt gjort misstaget att inte ta med någon matlåda, utan förlitat mig på att jag skulle klara mig på frukt de dryga 1½ timmarna det tar att ta sig hem. Pyttsan! Slängde i alla fall ihop en god gryta, som nog passar bäst med ris eller potatis till. Om man inte får tag på "Istället för kyckling" (här i Uppsala finns det på Willys och Hemköp) kan man använda blötlagda sojagrytbitar.

GRYTA MED "ISTÄLLET FÖR KYCKLING"
2 stora hackade eller skivade röda lökar
lite olja
200 g färska champinjoner, tunt skivade
2 burkar kinesisk Po-ku svamp (eller ta 200 g champinjoner till)
50 g finhackad rotselleri
1 pkt (300 g) "istället för kyckling"
2 stora finhackade vitlöksklyftor
1 msk senap
3 msk syltlök, hackad
3 msk hackad smörgåsgurka
japansk soja
vatten
svartpeppar

Fräs lök, svamp och rotselleri i några minuter. Tillsätt "istället för" samt vitlök. Fräs en stund. Tillsätt senap och lite vatten, så mycket att fräset blir fuktigt, men inte såsigt, och låt puttra 5-10 minuter. Blanda ner syltlök, smörgåsgurka, soja och peppar mot slutet. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar