tisdag 17 november 2009

Tofuostkaka

I lördags var det tydligen ostkakans dag. Någon som missade det? Det gjorde vi... Mannen åt visserligen ostkaka både i fredags och söndags, men i lördags blev det ingen. Hur som helst tyckte jag att det såg sjukt gott ut, och gav mig på att försöka knåpa ihop en. Använde NÄSTAN receptet här http://kottegron.blogspot.com/2009/03/ostkaka.html, men ändrade som vanligt en (hel) del. Här är min version, som är glutenfri (eftersom jag mår illa av gluten) och inte innehåller så mycket mandel (eftersom jag mår illa av det också). Hade ingen havregrädde, sockret och sojamjölken tog slut, så... Den som inte tål mandel kan ersätta bittermandeln med rivet skal av citron. Vi åt ostkakan med blåbärspuré (barnmatsburk) och mannen fick överbliven vispgrädde till.

TOFUOSTKAKA
3 dl sojamjölk
1 dl vatten
1/2 dl polenta
1 msk farinsocker
1 msk flytande honung
1 tsk vaniljarom
1 tsk mandelarom (från Malaysia, kan uteslutas)
2 rivna bittermandlar
400 g grovsmulad hård tofu (märket YiPin denna gång)
1/2 dl vatten

Koka upp sojamjölk och vatten. Vispa ner polentagrynen och låt sjuda till gröt (tar ca 5 min). Låt svalna lite. Tillsätt övriga ingredienser. Häll i smord, ugnssäker form och ställ in i ugnen, 225 grader i 45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar