söndag 20 oktober 2019

Långbakade höstgrönsaker i ugnen

Den här rätten kom till när jag ville göra flera saker i ugnen samtidigt och behövde hålla temperaturen låg. Det visade sig inte vara till någon nackdel. Mycket gott! Och enkelt att anpassa, både efter allergier och till vilka grönsaker man har i kylskåpet.

LÅNGBAKADE HÖSTGRÖNSAKER I UGN
500 g hokkaidopumpa
200 g morötter
100 g rödlök
100 g grön paprika
250 g brysselkål
3 vitlöksklyftor
1 äpple (syrligt, helst svenskodlat)
1 msk balsamvinäger
2 msk färska örtkryddor (jag valde koriander)
krossad svartpeppar

Skär alla grönsaker och äpplet i bitar och lägg i en ugnssäker form. Baka i ugnen, 125-150 grader, ca 2 timmar. Rör om lite då och då. Ringla balsamvinäger över, och strö på örtkryddor. Klart att servera, som tillbehör eller som ensamrätt med bröd eller pasta. Passar utmärkt på buffé!

Den här rätten är fri från de mesta allergener - och kan enkelt anpassas efter behov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar