Jag köpte en flasta svart risvinäger för någon vecka sedan, och just nu är den en av favoriterna i köket. Mycket mildare än vanlig vinäger, och lite kryddig på ett gott sätt. Den vinäger jag använder är bara tillverkad av ris, men det finns även sorter där både socker och andra sädesslag har blandats i. Den här "salladen" åt jag till middag idag, tillsammans med quinotto på svart quinoa, lök, morötter, svamp, tomat, buljong, vitlök, timjan, basilika och svartpeppar.
VARM SALLAD MED RISVINÄGER OCH SESAMOLJA
400 g finstrimlad vitkål
2 finstrimlade morötter
20 cm finstrimlad purjolök (det gröna)
20 cm finstrimlad gurka
½ finhackad vitlöksklyfta
svart risvinäger
sesamolja
Stek vitkålen tills den blir lite brun och halvmjuk. Tillsätt morötter och purjolök och fräs vidare en stund, tills purjon är nästan genomstekt. Stäng av plattan, tillsätt vitlök, vinäger och sesamolja efter behag. Servera bums eller efter några minuter.
Stek vitkålen tills den blir lite brun och halvmjuk. Tillsätt morötter och purjolök och fräs vidare en stund, tills purjon är nästan genomstekt. Stäng av plattan, tillsätt vitlök, vinäger och sesamolja efter behag. Servera bums eller efter några minuter.
Det låter riktigt gott!
SvaraRadera