Den här goda citrussalladen kan jag verkligen rekommendera! Originalreceptet kommer från Coops medlemstidning "Mersmak", men jag har som vanligt ändrat lite i det. Nästa gång jag gör salladen ska jag låta den marinera i lagen i några timmar, så att citrusfrukterna verkligen tar smak av den. Dessutom tror jag att den blir supergod med bara apelsiner; vanliga och blod-, och kanske granatäpple för att få till lite färg. Jag använde dyra, stora medjool-dadlar denna gång, men det går säkert lika bra med "billiga" i ask. Huvudsaken är att de är färska.
CITRUSSALLAD MED KANEL OCH KARDEMUMMA, DADLAR OCH KAKAONIBS, 2-3 port
½ dl farinsocker
½ dl vatten
½ tsk kardemumma
1 liten hel kanelstång
2 stora apelsiner
1 liten blodgrapefrukt
1 clementin
2 medjool-dadlar eller 4-5 "vanliga" färska, grovhackade
2 msk kakaonibs
Koka upp socker, vatten, kardemumma och kanel och sjud i 5 min. Skala och skiva citrusfrukterna på tvären. Varva dem i en stor skål (eller flera små portionsskålar). Häll på sockerlagen och strö dadelhack och kakaonibs över. Servera bums, eller ställ svalt i några timmar så att frukten drar åt sig av smaken på lagen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar