Vi fick väldigt mycket kokta, apelsinmarinerade rödbetor över från vårt julbord i år. Av dem gjorde jag de här biffarna, som blev helt OK. Visserligen var rödbetorna marinerade i apelsinsaft och lite rivet apelsinskal, men jag tror inte att det spelade så stor roll för smaken. Använd glutenfritt ströbröd för en glutenfri variant.
LÖSA RÖDBETSBIFFAR
500 g kokta rödbetor
3 kokta potatisar
1 rödlök
½ tsk riven muskot
½ tsk örtsalt (Trocomare)
1 dl ströbröd
1 dl kokosflingor
mjölkfritt margarin till stekning
Mixa rödbetor, potatis och rödlök till en ganska slät massa. Tillsätt kryddor, ströbröd och kokosflingor. Låt smeten stå och svälla en stund. Hetta upp margarinet i en non-stick-stekpanna. Forma, med hjälp av två matskedar, smeten till ganska platta, tunna biffar och stek dem på båda sidor (klicka i smeten direkt i stekpannan och forma den, stek ca 5 min per sida). Servera med någonting gott; vi hade potatiskroketter (ICA:s är vegansk), kokt brysselkål och rödkål till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar