Här var det ett brödrecept till - på ett sött bröd, som kräver förhållandevis stor insats med tanke på att varje brödkaka ska kavlas ut och gräddas utan att fastna i någon annan. Det blir därför ganska många plåtar. Om man inte har tillräckligt många går det finemang att lägga brödkakorna på bakplåtspapper på en plan yta, och när en plåt är färdig i ugnen, plocka bort bröden från den och dra över bakplåtspappret med de ogräddade bröden på den varma plåten. Om man inte har en kruskavel kan man istället nagga bröden med en gaffel. Gott med färskost och marmelad till!
GYLLENE SÖTA POLARKAKOR
25 g jäst
5 dl vatten
ca 12 dl vetemjöl
ca 2 dl havregryn
1 dl socker
100-150 g mjölkfritt margarin
Blanda samma alla ingredienser till en smidig deg som inte kladdar (tillsätt mer mjöl om det blir kladd). Knåda väl. Låt jäsa under lock i 1 timme. Dela degen i 24 bitar. Rulla varje till en rund bulle, och kavla ut till en platt kaka med kruskavel. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 10-15 min och grädda sedan i mitten av ugnen, 250 grader, i 10 min eller tills kakorna precis har fått lite färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar