TZATZIKIPOTATISMOS
500 g skalad potatis
1½ dl naturell soygurt (Carlshamns mejeri)
15 cm grovriven gurka, vattnet urpressat och avrunnet (lägg i sil och pressa!)
1-2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar
Koka potatisen mjuk (för övrigt behöver potatis inte stormkoka, utan bara sjuda för att bli genomkokt. Stärkelsen förklistras vid lägre temperaturer än 100 grader). Häll av vattnet. Tillsätt yoghurt, gurka, vitlök och smaka av med svartpeppar. Värm försiktigt om det behövs.
FRUKTIG SURKÅL-RÖDKÅLSSALLAD
1-2 dl surkål, avsköljd och avrunnen
300 g strimlad rödkål
1 grovrivet äpple ('Aroma', 'Ingrid Marie' eller annan lite syrlig sort)
1 apelsin i bitar
½ dl russin
lite linfröolja
solrosfrön, hackade hasselnötter, valnötter eller pumpafrön
Knåda ihop alltsammans till en smaskig sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar