Jag gillar verkligen att baka och laga mat, men ibland är jag väldigt, väldigt trött. Konstigt nog gör faktiskt matlagning och bakning att jag slappnar av, men jag kanske inte är riktigt lika kreativ som vanligt. Ibland blir jag grymt sugen på tofu, och om jag har tur och vi har ett paket i kylen händer det att jag lagar denna rätt.
TOFUSTROGANOFF
2 gula lökar, klyftade och sedan skivade
lite olja
1 finstrimlad selleristjälk
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 finhackat äpple
2 skivade morötter
1 strimlad gul paprika
1/2 burk krossade tomater
2-3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk senap
1 tsk ättika
1 msk maizena
3/4 dl sojamjölk
400 g tofu i strimlor (använd en fast sort, gärna marinerad)
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
svartpeppar
Bryn löken i olja. Tillsätt selleri, vitlök, äpple, morötter och paprika, och fräs en stund. Blanda i tomatkross, vatten, tomatpuré, senap och ättika och låt puttra under lock tills morötterna är lagom mjuka. Rör ut maizena i sojamjölk och tillsätt detta. Koka upp. Blanda ner tofu, paprikapulver, timjan och peppar. Rör om och värm försiktigt tills tofun är genomvarm. Servera med ris - och varför inte lite kokt brysselkål .
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar