TOFUSTROGANOFF
2 gula lökar, klyftade och sedan skivade
lite olja
1 finstrimlad selleristjälk
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 finhackat äpple
2 skivade morötter
1 strimlad gul paprika
1/2 burk krossade tomater
2-3 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk senap
1 tsk ättika
1 msk maizena
3/4 dl sojamjölk
400 g tofu i strimlor (använd en fast sort, gärna marinerad)
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
svartpeppar
Bryn löken i olja. Tillsätt selleri, vitlök, äpple, morötter och paprika, och fräs en stund. Blanda i tomatkross, vatten, tomatpuré, senap och ättika och låt puttra under lock tills morötterna är lagom mjuka. Rör ut maizena i sojamjölk och tillsätt detta. Koka upp. Blanda ner tofu, paprikapulver, timjan och peppar. Rör om och värm försiktigt tills tofun är genomvarm. Servera med ris - och varför inte lite kokt brysselkål

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar