söndag 15 november 2009

Linssallad med kokt blomkål och stekt squash

Välkommen till min blogg! Här kan du få idéer om god och nyttig veganmat, som jag och min käre make (som är lakto-ovo-vegetarian) har knaprat i oss på sistone. Det blir nog inte så många bilder, vi är oftast för hungriga för att ens tänka på att ta fram kameran när maten väl är klar. Till en början är det mesta glutenfritt, eftersom jag är gravid och mår illa av allt som innehåller gluten (plus en massa andra saker). Pyret kommer om ungefär fem veckor - vi är grymt förväntansfulla!

Bloggen finns just nu också på www.familjeliv.se, men jag håller på att flytta över inläggen därifrån.

LINSSALLAD med kokt blomkål och stekt squash (2 port)
2 dl svarta linser (belugalinser)
1 hackad gul lök
1 morot i fina tärningar
ca 3½ dl vatten
4 soltorkade tomater (torra, ej i olja), finhackade
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk timjan
2 krm svartpeppar
1 msk balsamvinäger
olja (raps- eller oliv) om så önskas

Koka linser, lök och morötter i vatten tills linserna är nästan mjuka och vätskan nästan har försvunnit (ca 20 min). Tillsätt soltorkade tomater, vitlök, kryddor och balsamvinäger. Lägg på ett lock och låt stå i 5 min innan servering. Droppa ev. över olja.

Vi hade kokt blomkål och stekt squash till (till squashen behövs en rejäl squash skuren i halvmånar, 3 hackade vitlöksklyftor, olja och salt. Wokas ihop). Komplett blir det med gott bröd till, gärna av surdeg (glutenfritt - lovar att publicera ett recept på det snart, eller vanligt, beroende på önskemål).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar