onsdag 9 oktober 2013

Chokladpudding med BLOMKÅL!

Det här är nog ett av de mest märkliga recept jag någonsin har stött på (och modifierat lite). Det låter helmysko med blomkål som bas för en chokladpudding, men faktum är att det blev över förväntan gott! Så gott att jag har gjort puddingen flera gånger. Dessutom innehåller den bara nyttigheter, om man inte toppar med något riktigt smaskigt onyttigt, förstås... Denna pudding blir allra bäst om man använder en höghastighetsmixer som verkligen finfördelar blomkålen ordentligt. Jag har en Tribest Personal Blender, som jag är sjukt nöjd med, eftersom den verkligen kan åstadkomma släta smoothies (till skillnad från mixerstaven, där smoothiesarna blir lite grynigare). Vitamix lär också fungera utmärkt - men den kostar lite mer...

CHOKLADPUDDING MED BLOMKÅL (1 liten skål)
150 g mjukkokt, avsvalnad blomkål
15 g hampaprotein (1 skopa, 50% protein i mitt pulver) eller annat valfritt veganskt proteinpulver
½-1 msk kakaopulver
1 tsk vaniljarom (flytande, finns på bakhyllan)
1-2 dadlar, ½ mogen banan eller några droppar flytande stevia
osötad mandelmjölk till lagom konsistens
Topping av något slag (på bilden gojibär, andra förslag är kakaonibs, hackad mandel, kokosflingor, hackade hasselnötter, pumpafrön, skivad banan, vindruvor, hallon, en klick vispad veggogrädde eller silken tofu mixad med valfri veggomjölk och någon sötning till gräddig konsistens...)

Mixa alla ingredienser till en så slät pudding som möjligt. Tillsätt så mycket vätska att det blir "lagom" konsistens. Ställ in i kylen i kanske 10 min (då blir puddingen något fastare) och strö valfri topping över. Smaklig spis - om du vågar dig på att testa receptet...

TIPS! Om du vill göra en kolasmakande pudding: Strunta i proteinpulvret och kakaopulvret. Tillsätt istället 1-2 tsk mesquitepulver. Blir SÅÅÅÅÅ gott!!!!

5 kommentarer:

  1. Det här SKA jag göra på söndag när det är dags för vegandag igen. Har dock varken dadlar eller mequite hemma men tror det blir lika bra med russin (lite blötlagda) och carob :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Berätta gärna hur det gick! Man kan faktiskt ta vilket sötningsmedel som helst. Det är bara det att jag älskar färska dadlar. De smakar nästan kola och är supermumsiga tillsammans med tahini, rostade nötter eller frön eller mandelsmör...

      Radera
  2. Kan tipsa om att mixa frusna hallon, banan och avokado-blir precis som hallonsorbet i både smak och konsistens!

    Sv: Ja, om nu mjölken funkar så är vi väldigt glada och tacksamma! Ägget känns lättare att undvika, och vi saknar det inte direkt i vår matlagning nu när vi vant oss :) Tack för tipset om Kakboken, ska kolla in!

    Vi har provat no-egg vid ett tillfälle med katastof som resultat ;) Tror vi får lov att göra ett nytt försök :) Det blir ju så väldigt svårt när flera livsmedel ska bort (som i erat fall), hoppas att ni får bra hjälp och en kunnig kontaktperson att ha som back-up när ni funderar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får testa att göra hallonsorbet till barnen - själv AVSKYR jag avocado och kan bara äta små mängder banan för magens skull:-(. Men jag har testat att göra hallonmousse av banan och frusna hallon - jättegott det också!

      Jag har inte heller så bra no-egg-erfarenheter, tycker det varken gör till eller från när man tillsätter det. MEN, många andra använder det framgångsrikt så jag måste ju tipsa... Kanske bara jag som är konstig:-/.

      Kramis

      Radera
  3. Det är låter så galet att jag bara måste testa ;)

    SvaraRadera