Det här skulle egentligen ha blivit tvåfärgade bars med ett chokladlager och ett vaniljlager. Men i kylskåpet stod en slatt aprikoskräm och tiggde om att bli uppäten, och då blev det så här istället. Helt OK om man ser till att tina barsen väl innan man äter dem, eftersom krämlagret i mitten annars är väldigt hårt. Kräver ingen ugn. Går att fixa i etapper, anpassat efter hur långa stunder i taget den lilla pysen är nöjd med att sitta på köksgolvet och äta på müslipåsen, proteinpulverburken och brödkorgen...
GLUTENFRIA RANDIGA PROTEINBARS UTAN SOJA
Chokladlager:
2 dl quinoapuffar
1 skopa (15 g) hampaproteinpulver naturell
1 msk kakaopulver
2 dadlar
vatten till lagom konsistens
Aprikoskrämslager:
1½ dl aprikoskräm (lågkalori) eller blötlagda torkade aprikoser ihopmixade med vatten till lagom konsistens
1 skopa (21 g) Sunwarrior risprotein naturell
Mandel-vaniljlager:
115 g (1 liten tetra) kokta, väl avrunna stora vita bönor
1 skopa (21 g) Sunwarrior risprotein naturell
1 tsk vaniljarom
1 krm mandelarom
1 tsk flytande stevia
½ msk kokosmjöl
vatten eller mandelmjölk till lagom konsistens
Mosa ihop ingredienserna till chokladlagret och tryck ut den ganska fasta degen i en bakplåtspappersklädd form (1 l brödform använde jag). Blanda ihop ingredienserna till aprikoskrämlagret och bred det ovanpå. Ställ in i frysen i en timme. Mosa eller mixa ihop mandel-vaniljlagret och bred det över aprikoskrämslagret och ställ in kakan i frysen en stund till. Dela i lagom stora bars eller rutor och rulla in dem i bakplåtspapper. Förvara i frysen och ta fram en god stund innan du vill äta dem!
Dette så kjempe godt ut, takk for oppskrift :)
SvaraRadera