tisdag 5 mars 2013

Fänkålsgryta med paprika och tofu

Jag börjar få lite prestationsångest beträffande bloggen. Ofta ska maten fram snabbt och helst kräva ett  minimum av förberedelser. Lägg därtill en kräsen 3-åring som oftast bara äter basmaten (t.ex. potatis, ris, pasta) och då enbart i "naturell" form. Hej då, risotto, pastagrytor, risgratänger och moussaka. Ovanpå det en stressad trött småbarnsmamma och en mindre nöjd lillpys. Några större matäventyr blir det sällan tal om numera, och därför blir bloggandet lite lidande. Här kommer i alla fall ett recept på en hyfsat OK gryta som vi åt med nudlar eftersom det var vad 3-åringen ville ha. Annars passar det säkert med ris till. Eller potatis, för den delen. Lägg med fördel till finrivet skal av ½-1 obesprutad apelsin. Jag hade bara konventionella citrusfrukter hemma och de vill jag INTE använda skalet på.

FÄNKÅLSGRYTA MED PAPRIKA OCH TOFU
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 rejäl hackad fänkål
2 stjälkar strimlad seller
2 skivade morötter
1 tärnad röd paprika
1 tärnad grön paprika
1 hackad tomat
2 tsk kummin
2 lagerblad
saft (och lägg till finrivet skal) av 1 liten apelsin
250 g tärnad tofu
svartpeppar

Lägg allt utom tofu och peppar i en gryta. Låt puttra under lock i kanske 30 min. Tillsätt tofu, rör om försiktigt, värm och smaka av med peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar