måndag 4 oktober 2010

Zhou - kinesisk risgröt

Pysen är magsjuk... I 10 månader klarade vi oss undan från sådant, men i lördags fick mini-Santosha diarré. URK! Den här risgröten, som normalt sett serveras som frukost i Kina och Malaysia, är snäll mot magen. Om man hoppar över de traditionella tillbehören, vill säga... Friterad lök, finstrimlad purjolök och kokt eller stekt (veggo-) kött är INTE skonsamt för sjuka bebismagar.

ZHOU - KINESISK RISGRÖT
1 dl jasminris
4-6 dl vatten

Sköj riset och låt det sjuda med rikligt med vatten i minst 40 min eller tills riskornen är sönderkokta och gröten "simmig". Klart!

1 kommentar:

  1. Spännande, har aldrig hört talas om detta (mycket jag inte hört om iofs). Tillbehören sätter ju en helt ny prägel på rätten sen :)

    SvaraRadera