onsdag 29 september 2010

Grönsakswok med kokosris

Gårdagens middag - smaskig! Jag gjorde misstaget att röra om i riset under kokningen, så det blev ganska klibbigt. Smaken var det dock inget fel på.

GRÖNSAKSWOK
3 stora vitlöksklyftor, grovt hackade
250 g finstrimlad vitkål
3 diagonalskivade morötter
250 g broccoli i buketter och bitar (stamdelen)
200 g champinjoner i bitar
1 strimlad purjolök
1 finstrimlad röd paprika
2 krm kinesisk "fem kryddor"
½ msk japansk soja
½ msk kinesisk soja
1 tsk sesamolja
vitpeppar

Woka vitlöken så att den blir lite brun. Tillsätt vitkålen och woka en stund under lock. Blanda ner morötter, broccoli och svamp och woka vidare under lock i några minuter. Tillsätt purjolöken och woka en liten stund till. I med paprikan. Krydda med fem kryddor, soja och vitpeppar. Tillsätt sesamoljan precis innan rätten serveras.

KOKOSRIS
2½ dl jasminris
1 bit skalad ingefära i skivor
ca 1 dl kokosmjölk
vatten
ev. kokosarom

Koka riset med ingefära och kokosmjölk (ersätter en del av vattnet) tills riset är mjukt. Klart att servera med woken till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar