lördag 25 september 2010

Cacao & chilirostade rotfrukter

OK, jag vet... Jag har redan lagt in recept på rostade rotfrukter. Men nu är det höst igen, och rotfrukterna har varit sjukt billiga den här veckan. Så jag kan inte motstå frestelsen att rosta rotfrukter minst någon gång i veckan. Igår blev det den här varianten. Smaskig! Cacao & chilikryddan tillverkas av Santa Maria och finns i vissa välsorterade livsmedelsaffärer. För den som inte hittar den innehåller kryddan: rostade krossade kakaobönor (26%), paprika, socker, chilipeppar (13%), majsmjöl, kanel, kakaopulver, chokladarom, vaniljpulver och klumpförebyggande medel.

CACAO & CHILIROSTADE ROTFRUKTER, 4 hungriga personer
1 stor kålrot (1.3 kg vägde den jag använde enligt kvittot)
1 rotselleri
3 stora morötter
5 rödbetor
4 palsternackor
1-2 msk "cacao & chili"-krydda

Skala alla rotfrukterna och skär dem i stavar respektive klyftor. Lägg i långpanna klädd med bakplåtspapper. Ringla ev. lite olja över. In i ugnen, 200 grader, i någon dryg timme. Strö över cacao & chili samt salta efter behag. Servera med foccaciabröd eller det här brödet och olivolja samt Karintorps tomatdressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar