lördag 18 september 2010

Auberginegratäng med tofu och rotfrukter

Hittade några auberginer som jag hade glömt bort... Och lagade den här goda gratängen! Om man inte har några auberginer kan man nog strunta i dem, och göra en rotfruktsgratäng istället. Kålrot och morot kan ersättas eller kompletteras med vilka andra rotfrukter som helst. Vi åt med pommes stripes/potatis, men någon typ av gryn, bröd eller pasta till istället fungerar nog utmärkt!

AUBERGINEGRATÄNG MED TOFU OCH ROTFRUKTER
2 auberginer i cm-tjocka skivor
500 g grovriven kålrot
3 grovrivna morötter
1 hackad lök
400 g hård tofu
1 dl vatten
2 msk ajvar reilish
1 krossad vitlöksklyfta
svartpeppar
timjan
1 fint hackad röd paprika

Lägg hälften av auberginen i botten av en ugnsfast form. Mixa tofu, vatten, ajvar, vitlök, svartpeppar och timjan till en slät sås. Rör ner kålrot, morot och lök. Bred hälften över auberginen. Lägg på resten av auberginen och täck med resten av röran. Strö finhackad paprika över. Svisch in i ugnen i 50 min, 225 grader. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar