måndag 4 oktober 2010

Soppa med butternutpumpa, äpple och kikärter

Sopplunch idag! Jag hittade en förrymd butternutpumpa som jag tydligen hade införskaffat vid något tillfälle och sedan placerat längst inne i kylskåpet. Med hjälp av frysta kikärter, en lång radda kryddor och lite annat smått och gott blev det den här annorlunda soppan. Vi ville ha den lite "bitig", för den som föredrar släta soppor går den säkerligen utmärkt att mixa.

SOPPA MED BUTTERNUTPUMPA, ÄPPLE OCH KIKÄRTER
1 gul finhackad lök
1 butternutpumpa, skalad, urkärnad och i bitar
1 äpple i bitar ('Discovery')
3 dl kikärter (kokt mängd)
1 krossad vitlöksklyfta
5 dl vatten
2 lagerblad
1 tsk krossade korianderfrön
1 tsk paprikapulver
1 tsk hel kummin
1 krm kanel
1 krm kardemumma
1 krm cayennepeppar
pressad citron

Fräs löken så att den blir mjuk. Tillsätt övriga ingredienser utom citronsaft och låt koka i 30-40 min eller tills äpple och pumpa är lite sönderkokta. Smaka av med pressad citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar