fredag 15 oktober 2010

Niklas risgratäng med tofu

Mannen gästbloggar - åtminstone hans recept. Han har länge klagat och gnällt på att jag lägger beslag på att laga alla veckans måltider och att han aldrig får invadera köket, men nu är det slut på det! Två kvällar i veckan är hans, och detta var vad han bjöd på senast det begav sig. Gott var det, maten som blev över slank ner i min mage senare på kvällen.

NIKLAS RISGRATÄNG MED TOFU
3 dl matris
400 g fyrdelade champinjoner
½ strimlad purjolök
1 strimlad gul paprika
1 strimlad orange paprika
1 hackad vitlöksklyfta
300 g blomkål i buketter
2 krm peppar
2 krm paprikapulver
färsk rosmarin efter behag
150-400 g tofu i strimlor
en skvätt sojamjölk
Heinz chilisås

Koka riset. Förväll svampen. Tillsätt purjolöken mot slutet. Blanda med riset, paprika, vitlök, blomkål och kryddor. Lägg i en smord gratängform. Placera tofustrimlorna ovanpå och häll eventuellt på en skvätt sojamjölk. Ringa över chilisås blandad med lite vatten. In i ugnen, 200 grader i ca 30 min. Servera med morotsstavar och extra "kladd", t.ex. Ajvar eller Karintorps tomatdressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar