tisdag 3 september 2013

Friterad banan och ananas

Mitt första försök att fritera banan gick sådär. Gästerna uppskattade det visserligen men jag hade velat ha ett lite krispigare, frasigare skal runt frukten. Några överblivna ananasringar fick också åka med i grytan. Alla var dock eniga om att bananen var godast. Även om deghöljet inte blev perfekt får ni receptet här. Om inte annat för att ha något att utgå ifrån om ni själva vill fortsätta experimentera.

FRITETAD BANAN OCH ANANAS
2 dl vetemjöl
1/2 dl tapiokamjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
vatten
ett gäng bananer
ett gäng ananasringar
mer olja till fritering
ljus sirap och glass till servering

Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt vatten och olja och vispa samman till en tjock smet. Skala bananerna. Dela dem på mitten och sedan en gång till på längden. Dela ananasringarna på mitten. Doppa frukten i smeten. Se till att bitarna är helt täckta. Friterad några åt gången i HET olja. Låt rinna av lite innan servering. Ät sedan bums med glass och sirap - deghöljetemjuknar vid förvaring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar