MÄTTANDE GLUTENFRIA DIETMOROTSMUFFINS MED PROTEINPULVER
1 stor finriven morot (går bra att använda andra rivna grönsaker, t.ex. grovriven zucchini eller kålrabbi, kokt mixad blomkål fungerar också bra)
1-3 tsk chiafrön
3/4 dl pofiber eller pofiber och finmald fibrex
1 skopa risprotein (jag använder SunWarriors risprotein naturell, smakar INTE gott men funkar i bakning)
ev 1 msk kokosmjöl
½ msk fiberhusk
1 tsk bakpulver eller ½ tsk bakpulver + 1 krm bikarbonat eller 2 krm bikarbonat
valfria smaksättningar, t.ex. brödkryddor, kanel + kardemumma, kanel + citronarom/rivet citronskal, carob + steviadroppar med chokladsmak + kanel + kardemumma, vanilj + carob/kakao, vanilj + kanel + kardemumma, mandel + citron, hackade örter, soltorkade tomater, pepparkakskryddor o.s.v.
eventuell sötning, t.ex. flytande stevia, en mosad dadel, socker, agavesirap...
vatten, mandelmjölk (osötad) eller något annat vätskigt till lagom konsistens
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt morot och så mycket vatten att det blir en ganska fast smet. Forma runda kulor och lägg i bullformar. Grädda i ugnen, 175 grader med varmluft, i 15-20 min. Eller i micro, 8 minuter för hela satsen, gärna med crispfunktion om du har sådan. Låt svalna och smaska i dig direkt - de är kladdiga men goda enligt mig. Tror inte att de blir så bra att spara.
Tips: Använd mer vätska och grädda pannkakor av smeten istället. De är dock svåra att vända och blir tjocka! Eller platta ut till scones och grädda i ugnen som ovan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar