fredag 18 januari 2013

Amerikanska pannkakor med morot

En liten slatt sojayoghurt fanns kvar i kylskåpet strax innan vi skulle åka till landet i någon vecka. Den fick åka ner i en pannkakssmet tillsammans med lite riven morot, som inte fanns i originalreceptet. Resultatet blev fluffiga amerikanska pannkakor, med lite gulare färg än annars. "Det ÄR sylt i", sa Pysen, som är van vid mina osötade pannkakor och plättar. Tydligen tyckte han att morötterna och den lilla mängden socker var precis som sylt:-).

AMERIKANSKA PANNKAKOR MED MOROT
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 msk socker
1 stor finriven morot
2 dl sojayoghurt (naturell, Carlshamns)
1 dl vatten + lite mer till lagom konsistens
1 msk mjölkfritt margarin + mer till stekning

 Blanda de torra ingredienserna. Rör ner sojayoghurt och vatten samt margarin. Blanda i moroten. Späd eventuellt med ytterligare vatten så att det blir en ganska tjock smet (ska påminna om sockerkakssmet). Hetta upp en stekpanna på medelvärme. Ha i lite mjölkfritt margarin. Klicka ut smeten, ca 1 msk per pannkaka, och bred ut varje smetklick litegrann (till 2-3 mm tjocklek, 7 cm i diameter). När smeten har stelnat på ovansidan är det dags att vända pannkakorna. Grädda en stund på andra sidan. Servera INTE med lönnsirap, det är på tok för sött! Lite äppelmos eller någon syrlig sylt passar bättre till.

1 kommentar:

  1. Hej där! Tack för din kommentar! Ja usch så du har också varit med om det :( så himla läskigt när de små liven ramlar. Vi har en hög säng dessutom så han föll ganska hårt ner.

    Vilken härlig blogg du har med en massa matinspiration :)
    Kram

    SvaraRadera