tisdag 22 januari 2013

Glutenfria minikakor av kikärtsmjöl och tahini

De här små kakorna har VÄLDIGT speciell smak. Om man gillar rostade grejer och tahini är de en hit. Annars inte. Jag bakade dem en kväll när experimentlusten var stor och energin över förväntan. Pysen fick syn på dem på morgonen, när de fortfarande låg framme på svalning, och fick smaka efter lunch. Det var tydligen väldigt gott, även om jag själv var måttligt förtjust. Kakorna är små, ca 1-1½ cm i "diameter" eller vad man nu ska kalla det för utan att bli alltför matematisk;-). Bilden är skräpdålig, men med blixt blev det ännu värre...

GLUTENFRIA MINIKAKOR AV KIKÄRTSMJÖL OCH TAHINI
100 g rostat kikärtsmjöl
50 g råsocker
1 tsk vaniljsocker
1½-2 msk tahini
vatten till lagom konsistens

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt tahini och blanda in ordentligt. Tillsätt så mycket vatten att det blir en klibbig deg. Forma den till en "triangelformad längd" och skär i ½-cm tjocka skivor. Grädda i mitt i ugnen, 175 grader, i 15-20 min. Låt svalna. Förvara torrt eller frys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar