tisdag 29 januari 2013

Morotssås med röda linser

Här kommer ett recept som passar bra till någon sorts gryn eller pasta. Om man utesluter morötterna, minskar på vattenmängden och mixar röran slät blir det dessutom ett utmärkt pålägg, som jag ofta använde när jag var fattig student och det inte fanns så många andra veganpålägg att välja på i affärerna, förutom tartex, som ju funnits "hur länge som helst". Vi åt grytan med ris och mango chutney, men man kan givetvis ha någonting annat till.

MOROTSSÅS MED RÖDA LINSER
1 stor gul lök, hackad
3 grovrivna morötter
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl röda linser
1½-2 dl vatten
1 tsk spiskummin
½ tsk malen koriander
1 krm chiliflingor
1 lagerblad
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
paprikapulver

Fräs lök och morötter en liten stund. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och låt sedan grytan sjuda på svag värme under lock i 15-20 minuter, eller tills linserna är sönderkokta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar