Den här kakan är egentligen en vanlig enkel (äggfri, förstås) sockerkaka, som man har lite citronskal eller cedroarom i. Vanlig sockerkaka blir så himla söt, men med lite citron i som smakbrytare blir det en väldigt mycket trevligare lukt i alla fall. Gjorde den här när jag precis hade varit magsjuk (för andra gången på två veckor) - och knappt kunde dricka vatten ens. Därför blev det med gluten. Enklare när man inte orkar tänka och de som vill äta av kakan inte har IBS.
CITRONSOCKERKAKA
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2½ dl sojamjölk
3/4 dl flytande mjölkfritt margarin
1-2 tsk citronarom (eller rivet skal av ½-1 ekologiskt odlad citron)
kokosflingor till formen
Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt sojamjölk, margarin och citronarom och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord form beströdd med kokos. Grädda i 45 min, 175 grader i nedre delen av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar