fredag 20 april 2012

Citronsockerkaka

Den här kakan är egentligen en vanlig enkel (äggfri, förstås) sockerkaka, som man har lite citronskal eller cedroarom i. Vanlig sockerkaka blir så himla söt, men med lite citron i som smakbrytare blir det en väldigt mycket trevligare lukt i alla fall. Gjorde den här när jag precis hade varit magsjuk (för andra gången på två veckor) - och knappt kunde dricka vatten ens. Därför blev det med gluten. Enklare när man inte orkar tänka och de som vill äta av kakan inte har IBS.

CITRONSOCKERKAKA
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2½ dl sojamjölk
3/4 dl flytande mjölkfritt margarin
1-2 tsk citronarom (eller rivet skal av ½-1 ekologiskt odlad citron)
kokosflingor till formen

Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt sojamjölk, margarin och citronarom och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i en smord form beströdd med kokos. Grädda i 45 min, 175 grader i nedre delen av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar