torsdag 28 januari 2010

Glutenfria morotsfrallor

Försöken med att baka glutenfritt fortsätter. Idag med dessa goda frallor, som inte alls blev lika torra som glutenfritt bröd annars har en tendens att bli. Som vanligt mätte jag inte upp ingredienserna, så måtten är ungefärliga.

GLUTENFRIA MOROTSFRALLOR, 20 st
20 g jäst
½ dl solrosfrön
1½ dl fibrex
1 msk psyllumfrö
2 finrivna + 1 grovriven morot
1/4 dl vit sirap
ca 500 g naturligt glutenfri mjölmix (Finax, det som blev över från bullbaket)
ca 4 dl vatten eller till lagom konsistens

Blanda alla ingredienser. Arbeta samman väl. Jäs i flera timmar (jag jäste dem i 6 timmar). Forma till runda frallor utan att bearbeta degen först. Jäs under bakduk i en timme och grädda sedan i 20 min, 225 grader varm ugn. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar