lördag 22 september 2012

Äppelmuffins

Dags för äpplen igen - det är höst och det finns SVENSKA äpplen! Pysen älskar att slicka smet, så han jublar varje gång jag föreslår att vi ska baka. För all del tycker han även om att röra ihop ingredienserna. När smeten väl är ihopvispad får han först slicka vispen - medan jag fördelar resten av smeten i formar, och sedan får han ta över bunken. På så vis kan jag fixa med resten ostört. Inte för att han är så jobbig att ha med i köket, tvärtom, men lite smidigare och snabbare går det allt.

ÄPPELMUFFINS
1½ dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smält mjölkfritt margarin
1-2 dl vatten
2 äpplen i klyftor
kanel och strösocker att ha över

Blanda socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Rör ner margarin och vatten till lagom smetig konsistens. Fördela smeten i bakformar, ca 1 msk i varje. Tryck ner en äppelklyfta i varje form. Pudra socker och kanel över. Grädda mitt i ugnen, 225 grader i ca 10 min.

1 kommentar:

  1. De här ska jag testa när jag blir ledig nästa vecka! Så kul med nya recept :-)

    SvaraRadera