onsdag 12 september 2012

Rabarberkompott med russin och gammal saft

I början av juli var vi på landet, i min morbrors sommarstuga, där jag har tillbringat åtminstone en vecka varje sommar från mitt första levnadsår. På den tiden var det mina morföräldrars stuga, men när de inte längre orkade ta hand om den, fick min morbror ta över. En verklig lyx att även Pysen ska få växa upp med lite landsbygd omkring sig, åtminstone på sommaren. Mellan sjö, åker och skog ligger vårt lilla hus. Förutom vildväxande blåbär, hallon och kantareller tätt inpå husknuten, finns ett rejält bestånd med rabarber. Givetvis blev det rabarberkompott, både en och två gånger. Hittade en massa gamla ingredienser i skåpen också, hitsläpade för lääääänge sedan. Vad sägs om vaniljsocker med bäst-före-datum 2007? Eller blandsaft med samma utgångsår? Gick utmärkt att använda. Gott med sojamjölk till - helst osötad från Alpro enligt mig. Funkar även att göra kompotten på djupfryst rabarber, om du var smart nog att lägga upp ett förråd medan det fortfarande var sommar;-).


RABARBERKOMPOTT MED RUSSIN OCH GAMMAL SAFT
500 g rabarber i fina bitar
1-2 dl vatten
½ dl sultanarussin
1 tsk malen kanel
1-2 msk socker (det var allt som fanns kvar...)
1 msk vaniljsocker

Koka rabarber, vatten, russin och kanel tills rabarbern är sönderkokt. Tillsätt socker. Låt puttra en stund och tag sedan från värmen. Blanda ner vaniljsockret och låt svalna. Klart att servera!

1 kommentar:

 1. Hej fina.
  Ja, men visst är det väl så, att det där med viktnojjan sitter i huvudet. Att "aldrig vara nöjd" känslan...den är jobbig.
  Jag intalar mig att när jag [om jag lyckas] gått ner till samma vikt som innan jag blev gravid, kommer jag vara nöjd, men det är antagligen naivt , för då är det väl nåt annat som inte är bra...

  Hoppas du mår bra. Hur långt är det kvar till BF?

  Många kramar

  SvaraRadera