torsdag 5 januari 2012

Mild linscurry med aprikoser, svamp och spenat

Under nyårshelgen var vi i Sävedalen/Göteborg, hälsade på svärföräldrar, syster, kompisar... Och lagade lite mat igen, till många. När man gör det är det väldigt käckt att slänga ihop en linscurry. Eftersom min svärfar dock inte är någon curryfantast blandade jag egen curry av de kryddor och annat gott som stod till buds i svärmors skafferi. Därav aprikoserna. Currygrytan serverades med ris och kokta broccolibuketter - gott! Och svärfar fick inga känningar av curryn i efterhand. Super!

MILD LINSCURRY MED APRIKOSER, SVAMP OCH SPENAT
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
½ tsk kardemummakärnor
½ tsk hela nejlikor
1 kanelstång
2 hackade gula lökar
4 krossade vitlöksklyftor
1 msk hackad ingefära
3 morötter i tärningar
200 g skivade champinjoner
2 dl tomatkross
2 dl röda linser
4 strimlade torkade aprikoser
5 dl vatten
250 g bladspenat
1 msk pressad lime

Rosta kryddorna tills de börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära och stek en stund. Blanda ner morötter och champinjoner och låt puttra vidare i några minuter. Rör ner tomatkross, linser aprikoser och vatten. Koka upp och sjud sedan under lock i 40 min eller tills linserna är sönderkokta. Tillsätt spenaten och värm till den är mjuk. Smaka av med lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar