onsdag 11 januari 2012

Fräst kålrot med soltorkade tomater, sesamfrö, honung och äpple

I vårt ganska fulla kylskåp hade en kålrot lyckats gå vilse. Den låg längst in och såg lite trist ut, men när den var skalad och tillagad på det här viset, slank den ner utan problem i både mannens och Pysens magar. Eller, Pysen åt mest soltorkad tomat och äpple. Kålrot är ingen favorit. Tur att han äter frukt i alla fall, annars vet jag inte vad jag skulle göra med honom. För den som inte äter honung - ersätt med lönnsirap eller vanlig sirap.

FRÄST KÅLROT MED SOLTORKADE TOMATER, SESAMFRÖ, HONUNG OCH ÄPPLE
½ stor kålrot i strimlor
½-1 dl oskalade sesamfrön
5 strimlade soltorkade tomater
½ skalat och strimlat 'Granny Smith'-äpple
saft av 1 apelsin
1 msk honung

Fräs kålroten i olja så att den blir ganska mjuk (det tar runt 10 min). Blanda ner sesamfrön, soltorkade tomater och äpple. Fräs vidare i några minuter. Pressa i apelsinsaften och låt den koka in. Blanda ner honungen strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar